ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1.)ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ
Η ΓλωσσοΜάθεια είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού.Η γλώσσα που υλοποιεί είναι αυτή που διδάσκεται στα πλαίσια του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος "Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον" (ΑΕΠΠ), της τεχνολογικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου.
Η ΓλωσσοΜάθεια παρέχει όλες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται για την αρμονική εξοικείωση των μαθητών με τις έννοιες ενός προγραμματιστικού περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την απρόσκοπτη συγγραφή του κώδικα, αλλά και για την εμφάνιση αναλυτικών μηνυμάτων σφάλματος, κατανοητών ακόμα και από αρχάριους χρήστες. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα είναι σωστό, είναι δυνατόν να εκτελεστεί με επιλεγόμενη ταχύτητα και πλήρως παραμετροποιήσιμη παρακολούθηση τιμών για μεταβλητές και εκφράσεις.
Τα οφέλη μιας τέτοιας διδακτικής προσέγγισης είναι σημαντικά:
Οι μαθητές θα μπορούν πλέον να βλέπουν άμεσα τα αποτελέσματα των προγραμμάτων που δημιουργούν και έτσι θα τα κατανοούν καλύτερα και ευκολότερα.
Οι καθηγητές θα μπορούν να ελέγχουν σε ελάχιστο χρόνο την ορθότητα ακόμα και των πιο μακροσκελών προγραμμάτων.
Οι μαθητές που έχουν Η/Υ στο σπίτι θα μπορούν να εξακριβώσουν οι ίδιοι αν έχουν λύσει σωστά κάποια άσκηση, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο κατακόρυφα την αποδοτικότητα της μελέτης τους.

Για τους λόγους αυτούς η ΓλωσσοΜάθεια διατίθεται δωρεάν

Την ΓλωσσοΜάθεια την έχει δημιουργήσει ο κ. Σπύρος Νικολαΐδης Καθ. Πληροφορικής.
Κατεβάστε την γλωσσομάθεια από εδώ
Περισσότερες πληροφορίες, ασκήσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα
http://spinet.gr/glossomatheia/

2
.)SKYPE
Το πρόγραμμα SKYPE δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν ζωντανά με βιντεοκλήση. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

3.)MIKOGO
Το πρόγραμμα MIKOGO δίνει την δυνατότητα της online συνεδρίας σε πολλά άτομα ταυτόχρονα. Επίσης οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να μοιράζονται την οθόνη τους, δηλαδή να μπορεί ο ένας να βλέπει την οθόνη του άλλου. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος από τους συμμετέχοντες να δείχνει κάτι στον υπολογιστή του και να το παρακολουθούν οι υπόλοιποι.
Περισσότερες πληροφορίες στο
http://www.mikogo.com

4.)ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΑ
Στην ιστοσελίδα sxoleio.eu παρουσιάζονται και μπορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα και εκπαιδευτικό λογισμικό.

Αναζήτηση

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού